Инфлуенсъри ще рекламират туризма в България

0
Един от посланиците ни е Христо Стоичков
Един от посланиците ни е Христо Стоичков

България ще използва инфлуенсъри, блогъри, влогъри и популярни личности, за да рекламира туристическия продукт на страната

Това заяви във Варна депутатът от „Продължаваме промяната“ Илин Димитров, предава БНР.

Той посочи, че един от посланиците ни е Христо Стоичков, който участва във видео, насочено към румънския пазар. Идеята е с него да бъде повишен интересът на румънците към туризма в България.

Практиката да се използват личности, които имат влияние и хиляди последователи в Интернет, не е от вчера, коментира народният представител Илин Димитров.

"83 процента от населението пътува, когато направи проверка в телефон или електронно устройство. Абсолютно нелогично е да нямаме такива рекламни канали."

Преди три години от курорта Албена съвсем целенасочено се обръщат към създателите на дигитално съдържание. Повече от Маргита Тодорова, заместник-председател на съвета на директорите на комплекса.

"На базата на проучвания брой последователите на тези блогъри и влогъри и на базата на след това проследяване на реакцията на публиката, ние селектирахме и започнахме с хора от Русия. Първите двама бяха от там, с над един милион последователи. Беше много успешен. След това поканихме от Германия и Скандинавието."

В България също има влогъри, блогъри и инфлуенсъри, които рекламират чужди дестинации. Един от тях е Велин Пасков.

"Това са изключително влиятелни хора. Които формират едно много голямо мнение онлайн. Ние като туристическа страна трябва максимално да използваме този потенциал."

Наблюдава се обаче подценяване на лидерите, които формират мнение онлайн, посочи Любомир Любомиров, също блогър.

"А можем да ги използваме буквално като посланици на българския туризъм. Независимо че са граждани на други държави."

Най-добрият вариант е да бъде окомплектован регистър на създателите на туристическо онлайн съдържание и те да бъдат канени в България, за да я рекламират като туристическа дестинация.

Повече чуйте в репортажа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари