Иманяр се удави, търсел съкровище в пещера под водопад

2
Легендата за несметно богатство под водопада на „Синия вир“ край с. Медвен взе поредна жертва
Легендата за несметно богатство под водопада на „Синия вир“ край с. Медвен взе поредна жертва

Легендата за несметно богатство под водопада на „Синия вир“ край с. Медвен взе поредна жертва. Млад мъж, екипиран с любителско оборудване за подводно гмуркане, намери смъртта си в бурните и студени води на енигматичния вир край родното село на Захари Стоянов. За трагичния инцидент съобщи кметският наместник на селото Кънчо Дънеков.Инцидентът станал на 7 ноември, когато двама мъже от Варна пристигнали в райнона на вира с джип „Тойота“. Гмурналият се 41-годишен мъж е бил осигурен с въже от своя приятел, докато се намирал в буйните води на вира на мястото, където и в момента има силни водовъртежи.

След известно време, при подръпването на въжето, мъжът на сушата установява, че нещо не е наред и че във водата няма движение. След като се опитал да издърпа своя приятел, но не успял, човекът се уплашил и потърсил помощ на телефон 112. Спасителните екипи издърпали с кука и въже бездиханното тяло на удавения любител-гмуркач.

На въпросите на присъстващите органи и служби рационален отговор на въпроса какво са правили в този сезон и по това време двамата на това място и за какво се е гмуркал удавеният, отговор не е получен. Тялото на поредната жертва е транспортирано в Сливен за аутопсия, а оцелелият авантюрист е отведен за разпит и изясняване на случая в РДВР.

По думите на кмета на селото Кънчо Дънеков, легендите, свързани с подземната пещера, входът на която се крие под самия вир, продължават да събират от цяла България и Балканския полуостров иманяри, археолози и всякакви хора, готови да рискуват живота си, за да достигнат до заветната кухина, в която очакват да намерят съкровище.

10 души са загинали през годините заради влизане във водоема, когато водата не става за къпане, при това с налудничави подбуди за търсене на златото и скъпоценностите и въпреки предупредителните табели и надписи. През лятото на мястото, което се води неохраняем водоем, през година стават злополучни инциденти. Давят се предимно деца.

Котелнюз представи и архивни кадри от мястото заедно с телефонно интервю с кметския наместник, според когото загиналият е влязъл в „Синия вир" с един костюм, а сега ще си отиде с друг…“

Източник: kotelnews.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари