Има ли риск от мигрантска вълна у нас?

0
Имало е призив поток на мигранти да премине през България
Имало е призив поток на мигранти да премине през България Видео: NOVA

Имало е призив поток на мигранти да премине през България.

Това съобщи в предаването "Здравей, България" директорът на "Гранична полиция" главен комисар Светлан Кичиков, предава NOVA.

„Имаше такова изказване, което няма как да го коментирам. Не е на български гражданин. В един призив, в който се споменава името на България. Там се коментира Северна Македония, и евентуално, ако не се получи през България. Става дума за кюрдски гражданин", обясни комисар Кичиков. 

Той потвърди, че е имало организация за пътуване на голяма група от хора по определен маршрут чрез SMS-и, но пред това такава е направена в социалната мрежа Facebook."SMS-ите са последващ акт на самата организация. Това е процес, който тече от известно време, може би месец-два. Ние имахме готовност и трябваше да вземем мерки, ако искаме да бъдем адекватни, защото не знаехме накъде може би могло тръгне този поток от хора”, коментира шефът на "Гранична полиция".

По думите му има проблем, но той не е на българска територия. "Към настоящия момент смятам, че проблемът не е на територията на България или по българските граници. Наистина има голяма маса от хора, които са струпани в Гърция и Турция. Тези хора са организирани и когато са организирани тръгва един поток. Ние бяхме длъжни да вземем мерки, за да гарантираме сигурността на нашите граници", обясни още  комисар Светлан Кичиков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари