Илиян Василев: Борисов прави елементарни интриги

1
Елементарните интриги на Борисов с предложението за Христо Иванов за премиер вероятно в неговите очи са върхът на умението да бъдеш тарикат в политиката
Елементарните интриги на Борисов с предложението за Христо Иванов за премиер вероятно в неговите очи са върхът на умението да бъдеш тарикат в политиката Снимка: БГНЕС

Елементарните интриги на Борисов с предложението за Христо Иванов за премиер вероятно в неговите очи са върхът на умението да бъдеш тарикат в политиката

Христо Иванов няма да се върже. Не е самоубиец, нито пък някой ще му позволи да допусне интригите на Борисов вътре в ДБ или в отношенията му с ПП. Но публичните "оферти" целя именно това - то е ясно, че Христо няма да се върже, въпросът е хората да се вържат и да започнат да се съмняват.

Няма вариант за реформаторски блок.

Макар че, откровено казано - вредата от Румен Радев и неговите служебни правителства е толкова неизмерима, че прагът на поносимост към подобни абсурдни коалиции рязко се повиши.

Но колкото и да се повиши - ГЕРБ докато Борисов е начело е токсичен за всеки, който се доближи.

Да започнем с това, че на Борисов не може да се вярва - той органично не е способен на добра воля и на добронамереност. Дори начинът по който прави тези предолжения е игра и интрига. За да провокира съмнения към Христо и да се покаже като негов задкулисен патрон - така да провокира съмнения. Да не говорим, че при Борисов коварството е висша ценност, докато другите търсят да се договорят с него, той задължително трябва да ги мине с 200. Да не говорим, че няма никаква гаранция, че това е последното му мнение за деня.

Второ, предложението е безсмислено и от поради простия факт, че Радев още не избрал кому да връчи мандата. Тоест Борисов прави помен с чужда пита. Рибата в морето, той дарове дарява.

Трето, да допуснем абсурдното, че Христо се съгласи - и какво, ще управлява в името на национални интереси, и Борисов ще му позволи да му разрушат хатъра с Пеевски. Веднъж стомна за вода, два пъти стомна за вода.

Та да му кажа на Борисов - нямат шанс подобни полусварени, неискрени и откровено примитивно-коварни предложения. ГЕРБ доказа с гласуванията си за хартиения бюлетин, че е лишена от способност да работи за реалните каузи на демокрацията, реформите и евроатлантизма.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари