Ще има ли правителство: ПП-ДБ отказаха да подпишат предложеното споразумение

0
Христо Иванов го одобри, каза Мария Габриел на брифинг след като върна изпълнен мандата на президента Румен Радев
Христо Иванов го одобри, каза Мария Габриел на брифинг след като върна изпълнен мандата на президента Румен Радев Снимка: БГНЕС

Христо Иванов го одобри, каза Мария Габриел на брифинг след като върна изпълнен мандата на президента Румен Радев

Вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел върна изпълнен мандата за съставяне на кабинет на президента Румен Радев, с имена на министри в нея, макар и с корекции, вероятно обсъждани до последно от преговорните екипи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

През последните дни тонът между преговарящите се изостри сериозно, но явно днес са постигнали споразумение както за политиките, така и за конкретните имена, които влизат като министри в бъдещото правителство, предава БНР.

"В последните 9 месеца работих само за едно - защита на интересите на България. България повече от всякога има нужда от стабилно правителство и за Шенген, и за еврозоната, и за това България да оформя европейския дневен ред. Затова смятам, че към този въпрос - да предложи състав на правителството съм подходила с отговорността, която е моята отговорност пред България и българските граждани".

Давам много ясна заявка, че отговорността е споделена. Тя се носи въз основа на принципи, въз основа на приоритети. Искам да работим за повече доходи за българските граждани, да се развиват регионите, да има инвестиции. За това на България ѝ трябва правителство", каза Габриел пред журналисти, след като връчи на президента папката с изпълнения мандат.

"България в този момент не може да бъде изпратена на нови избори. За това се носи отговорност. Затова съм предложила състав, в който няма нито едно непознато име. Има хора с опит, има хора с парламентарен опит с управленски опит. В едно правителство на споделена отговорност има нужда от равнопоставеност", каза още Габриел.

"Споразумението лично аз съм го подписала още преди 2 дни", допълни номинираната за премиер.

"Вчера в 18:00 ч. беше одобрено и от господин Христо Иванов. След половин час, след като беше подписано вече от госпожа Габриел, останалите лидери от коалицията отказаха да го подпишат", допълниха от кабинета на Габриел. Текстът е 14 страници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари