Илин Димитров: Поне 3 хиляди лева заплата трябва да получават заетите в туризма

0
Летният туристически сезон закъснява, а неизвестностите са много, заяви депутатът от ПП
Летният туристически сезон закъснява, а неизвестностите са много, заяви депутатът от ПП Снимка: БГНЕС

Летният туристически сезон закъснява, а неизвестностите са много. Все още е рано да се каже от които държави ще има отлив на туристи и от които се очаква увеличение

Това коментира в предаването на Радио Варна „Позиция“ председателят на Комисията по туризъм в Народното събрание Илин Димитров. В същото време проблемите със заплатите и кадрите в туризма се задълбочава. „Наши изчисления показват, че един барман, готвач или сервитьор трябва да получава заплата от поне 3 хиляди лева. Но знаем, че такива заплати в туристическия сектор няма.“, каза Илин Димитров.

Войната обърка всичко. В края на юни трябва да започне договарянето за следващия сезон. Цените на горивата и енергоносителите обаче продължават да са нестабилни или да се покачват. Става много трудно един хотел или ресторант да определи прогнозни цени за следващия сезон, а вече подписан договор много трудно може да бъде ревизиран“, коментира депутатът.

Илин Димитров съобщи още, че на 11 юни ще бъде направено символично откриване на сезона в курорта „Златни пясъци“, на което се очаква да присъстват представители на дипломатическия корпус в България

Как депутатът от „Продължаваме промяната“ коментира разселването на украинските бежанци и държавната помощ за хотелиерите, можете да чуете в звуковия файл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари