Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

ИКОНОМИИ ли правите или съсипвате града ни?

11
Радост Николова: Никога преди не съм се чувствала толкова неудобно и толкова разочарована
Радост Николова: Никога преди не съм се чувствала толкова неудобно и толкова разочарована

Здравейте г-н Пенчо Милков.

Аз съм Радост Николова и до вчера с гордост казвах, че съм от град Русе.

Не живея в Русе от 3 год. Три години, в които вие сте начело на града, а аз разказвам на всичките си познати, колко е красив града ни. Колко добре е направена централната част, многото шадравани с различни програми, с различни светлини. Колко е приятно за разходка в летните горещи вечери. Водата разхлажда, звука успокоява, а светлините вдъхновяват. Разказвах, колко е зелен града ни, как сме запазили природата да е навсякъде около нас, как имаме места за разходки - Парка на младежта, Кея, Центъра и всички околни местности. Всичко това беше в съзнанието ми до вчера.

Вчера посетихме Русе с приятели, които не бяха идвали в този красив крайдунавски град. Приятели, които с интерес слушаха моите разкази и ми се довериха. Пропътуваха стотици километри, за да се насладят на уникалния град Русе.

И какво намерихме? Аз, лично никога преди не съм се чувствала толкова неудобно и толкова разочарована.

Намерихме:

- център с неработещи шадравани в 22:00 часа, с 38 градуса на въздуха. Т.е. от всички, работеха два и то с непълен капацитет, и изгорели светлини. Беше осеяно с хора, търсещи прохлада, но нямаше такава, нямаше НИЩО от моите спомени отпреди 3 години.

- кея - нищо от зеленината - само бетон и коли.

- интерактивният Еко музей, който наистина е направен перфектно, вече не е толкова интерактивен - не може да се плати таксата за вход с карта. Навън беше 42 градуса, а в музея не работеха климатиците.

ИКОНОМИИ ли правите или съсипвате града ни?

Прогонихте мен и семейството ми, а сега прогонихте и посетителите, които доведох.

БЛАГОДАРЯ ВИ, КМЕТЕ!

Радост Николова

Автор: Радост Николова
(Автор: Радост Николова - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    11
    азе
    Хората се махат по различни причини, не съдете. Други хора остават, пак по различни причини. Всеки си търси неговата съдба, понякога се оказва не там, където е искал. Миграцията е постоянна, едни се махат, идват други. Тези, които сте останали там, се борете за собственото си благо и за благото на средата, в която живеете. Аз не живея в Русе от 1996та. Много малко неща са останали от детските ми спомени. Носталгично, но абсолютно нормално, защото градът се развива. Сега дали в положителна посока или не, мога само да заключа от кратките ми посещения и то по облика му, а не по ежедневните неволи и радости на хората, които живеят в града.
  • 6
    10
    123
    И на мен ми прилича на предизборно писание. Не съм фен на Милков, най-малкото не мога да назова и едно хубаво нещо, направено за Русе по време на неговия мандат, но пък и за крадливото и некадърно управление на града по време на ГЕРБ може много да се говори (и нищо от това няма да е хубаво). Конкретното писмо си лъха отвсякъде на политическо, но дори и да приемем, че не е, то въпросната дама и всички избягали през годините като нея е трябвало да си останат по местата и вкупом да се постараем да променим нещата към по-добро. Когато изоставиш къщата си, в един момент без стопани и поддръжка тя се срутва. Същото се случва и с обезлюдяващите общини и именно затова София е най-проспериращият град (встрани от това, че е столица). Всички се натикахте там и го спонсорирате здраво.
  • 2
    9
    123
    Г-жо Николова, партия ГЕРБ ли ви написа сценария?
  • 15
    8
    Ivo
    Русе,отдавна е съсипан от Герб,вече 10-12годуни го сьсипват сьс простотия и некомпетентност!
  • 15
    7
    Плюнчо Мишков
    Пенчо беше казал, че ще направи Русе най-зеления град! Ама нещо му е свършила зелената боя...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари