Игрище в квартал "Възраждане" създава неприятности

0
Хората от блок "Вида" се оплакват от шума, който вдигат на площадката дори до 03-04:00 часа сутринта, а вече втори прозорец на читалище "Христо Ботев" е счупен
Хората от блок "Вида" се оплакват от шума, който вдигат на площадката дори до 03-04:00 часа сутринта, а вече втори прозорец на читалище "Христо Ботев" е счупен Видео: Кис 13

Заради ниска ограда на футболно игрище, за втори път чупят прозорец на Народно читалище "Христо Ботев" в Русе.

Задната страна на културното средище, която е цялата от стъкло, гледа към игрището, където всеки ден десетки деца и младежи ритат топка. Тъй като телената ограда на съоръжението не е висока, топката лесно минава над нея и попада точно в прозорците на читалището.

Засега това се е случвало два пъти, като покриването на щетите е за сметка на бюджета на просветната институция. Оттам настояват оградата на игрището да се вдигне както е от другата страна, която гледа към улицата.

Хората от блок "Вида" се оплакват и от шума, който вдигат на площадката дори до 03-04:00 часа сутринта, алармира Кис 13.

Домоуправителят на вход "В" дори смята да подаде жалба в Община Русе с искане оградата да се направи по-висока и в 22:00 часа да се спира лампата, която осветява игрището. Хората настояват също районът около игрището да се облагороди и да се почиства по-често.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари