Игнат Канев посети родното си село

4

Игнат Канев посети родното си село Горно  Абланово.

Целта на посещението на великия българин бе разпространение на учебника по „Родинознание“, чийто автор е Костадин Костадинов - председателят на ПП „Възраждане“. Идеята е да бъде достъпен за българите в Канада и най-вече за децата там.

Когато достойните ни предци са обръщали поглед към бъдещето на Родината ни, те са мислели за носителите на това бъдеще- децата. За да има силна и благоденстваща България, нашите мъдри прадеди са възпитавали следващите поколения в това да мислят за род и език, за вяра и традиция, за Църква и Отечество. Родолюбивите ни предшественици са знаели, че народ без корени няма бъдеще. Наш дълг е да съхраним културата, за да запази България своята идентичност. Ако дадем на юношеството възпитание и наука, то ние ще сме направили всичко потребно, за да бъде нашето Отечество честито и славно!

Благодарение на Игнат Канев, българчетата в Канада, ще могат да изучават своята родна история. Учебникът е предназначен за деца от 1-и до 4-и клас, живеещи в България и извън пределите на страната ни. Акцията стартира от училище, построено от Игнат Канев в Канада. Учебникът вече се използва от много училища в Европа, Канада, Австралия и САЩ.

Искрени благодарности към Игнат Канев. Възхищаваме се на волята, добротата и духа, които притежава този славен българин!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари