Идват нови напоителни валежи

6
Времето през следващата седмица ще е доста променливо
Времето през следващата седмица ще е доста променливо

Времето през следващата седмица ще е доста променливо

На Гергьовден в часовете около обяд и в ранния следобед се очакват временни заоблачавания, но само в отделни точки около планините и в Източна България е възможно да превали слабо и краткотрайно, предава NOVA. Вятърът ще е североизточен със силни пориви в източната половина на страната. Температурите в топлата част на денонощието – в интервала 18-23 градуса, в София – около 19-20. Най-топло – в Дунавската равнина и крайния Югозапад.

В неделя вятърът ще утихне значително. Сутринта температурите ще са между 6 и 11-12 градуса, следобед - между 20 и 25 градуса, в София около 20. В часовете около и след обяд отново ще има локални временни заоблачавания с потенциал за превалявания, тук-там с гръмотевици, около планините в Западна България.

В последния почивен ден ще остане топло с дневни температури около и над 20 градуса. Над страната обаче ще премине студен фронт. Призори ще е слънчево, но в часовете следобед и вечерта в Западна България и Дунавската равнина ще се оформи гръмотевична облачност с краткотраен, временно интензивен валеж и риск от градушка. Процесите ще са по-мощни в западните райони.

Във вторник валежи ще има на повече места в южната половина на страната. Ще се усети захлаждане с няколко градуса, по-съществено именно в районите с валеж. Около средата на седмицата облачността ще е динамична и променлива с отделни и по-оскъдни локални валежи. Четвъртък-петък температурите бавно ще се върнат към приятните пролетни стойности – около и малко над 20 градуса, вероятност за следобедни валежи – в западните райони. Ако текущата атмосферна конфигурация се запази, през следващия уикенд предстоят нови напоителни пролетни валежи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари