И тази сутрин русенци се събраха на протест срещу качеството на въздуха

10
Уволнението на директорката на РИОСВ - Русе няма да успокои хората, заявиха протестиращите
Уволнението на директорката на РИОСВ - Русе няма да успокои хората, заявиха протестиращите Видео: NOVA

Уволнението на директорката на РИОСВ - Русе няма да успокои хората, заявиха протестиращите

Директорът на РИОСВ Цонка Христова е освободена от поста, стана ясно от съобщение на Министерството на околната среда и водите. Мотиви не се посочват.

Тази сутрин русенци отново се събраха на протест срещу качеството на въздуха в града, предава NOVA. Даниела Петрова от сдружение „Дишай, Русе” определи като скандално привикването на граждани в полицията за това, че са подавали сигнали за качеството на въздуха. „Градът е обгазяван тежко”, заявиха протестиращи.

За уволнението на Цонка Христова хората казаха, че това няма да ги успокои. Те допълниха, че ще продължат с акциите си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    13
    Аз
    До русенец, подкрепям те.Всичко е вярно.Иначе тук е пълно с платени ботове в полза на "бизнеса" с отровите .Те да го дишат с кеф.
  • 6
    12
    mischi
    Подкрепям ги! И от април ще виждате и мен на протестите! Трябва да демонстрираме гражданската си позиция! Друго не ни е останло, не трябва да ссе отказваме!
  • -1
    11
    Sтанко
    Кумунярските тролчета злобеят срещу нормалните протестиращи и за махането (най-после) на тяхната идолка тьотка Цона! Много се кефя как се показват като пълни кретенчета тези червеничките същества, сякаш те този замърсен въздух не го дишат! Поздравления за протестиращите!
  • 32
    10
    Само Минавам
    Аз пък, поздравявам тези съграждани, които са отделили от времето си, за да изразят позицията си. Нещо повече, ТЕ представят мен и моята позиция, като гражданин на Русе! Не всички имаме възможност да присъстваме лично. На тези, които не им харесват протестите, разбира се, могат да направят контрапротест с искане да мирише в Русе на химия - свобода, декомрация и равни възможности! Дори, имат право да предложат забрана на протестите и различното мнение от официалната власт - минали сме през това, знаем и как завършва.
  • 19
    9
    Н.П
    Смешник, . Истинския замърсител на Русе не са 30 годишните таралясници дето караме и мизерията която остава общината след ремонтите които се вършат.Обикнете миризмата на монтюпе рано сутрин и ще видите как въздуха ще се оправи. Мирише някак на болест.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари