Хванаха обирджиите на църкви в Русенско

4

Задържани са двама мъже за обири на църкви в Русенско.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР. При акцията служители от ГДНП, ОДМВР – Русе и ОДМВР – Търговище са намерили и иззели множество икони, църковна утвар, както и инструменти за взломяване

В края на миналата и началото на тази седмица в ОДМВР – Русе постъпиха сигнали за кражби от православни храмове в Русенска област. В хода на разследването полицаите установиха, че в периода от 24 октомври до 6 ноември тази година в селата Пет кладенци, Острица, Каран Върбовка, Кацелово и Пепелина е проникнато в църковни храмове.

Вандалите разбивали входни врати, срязвали халки на катинари и трошили метални решетки на храмовете. В църквата на Пепелина са извършени два обира. От всички храмове са установени кражби.  Отнети са парични средства от дарения, с неустановена към момента обща стойност. В едната от църквите, събраните дарения са били около 100 лв. Отнети са общо 30 икони от църковните олтари, като най-голямата е с размер 110 см. Х 74 см., църковни одежди и други предмети.

В хода на акциите,  съвместно от служителите на ГДНП, ОДМВР - Русе и ОДМВР - Търговище, като извършители на обирите са установени двама: 45-годишен мъж от град Опака и 49-годишен мъж от търговишкото село Водица. И двамата са известни на органите на реда.

До момента полицаите са открили и иззели  19 икони, свещници, множество инструменти за взломяване и други вещи.

Двамата мъже са задържани в ОДМВР – Русе. Работата по разследването на цялостната престъпна дейност продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари