Втори обир в църквата в село Пепелина

0
Преди дни беше задигната сума пари, а сега са откраднати десетки икони и иконостас
Преди дни беше задигната сума пари, а сега са откраднати десетки икони и иконостас

Вчера вечерта кметския наместник на село Пепелина е съобщил в РУ-Две могили за второ проникване и кражба от църквата в селото.

Деянието било извършено в периода от 14:00 часа на 1 ноември до 17:30 часа на 4 ноември, след като са срязани халки на катинар на входната врата, проникнато е във вътрешността на храма "Свети Димитър" и е извършена кражба на икони.

Селото е посетено от дежурна оперативна група на полицията, която е извършила оглед на местопроизшествие, документиран е механизма на проникване и са уточнени липсващите предмети:  иконостас  - икона "Богородица с младенеца" с размери 110 х 74 см и още 19 по-малки икони с размери 30 х 25 см. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.195, ал. 1, т. 3 от НК.

Както вече съобщихме, полицията започна разследване по други три сигнала за проникване в църкви в близки села миналата седмица, една от които бе и църквата в с. Пепелина, откъдето бе отнета сума пари. От полицията са предприети серия от оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на извършителите на престъпленията, но до момента няма заподозрени. Още след първите сигнали служителите на РУ – Две могили са влезли във връзка и с други, съседни населени места в района, дадени са указания по възможност за засилване на мерките за охрана и сигурност към стопанисващите храмовете, както и за своевременно подаване на сигнали, когато гражданите забележат придвижването на съмнителни лица и превозни средства в населените им места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари