Хванаха нашенци на път за Швеция с 347 бутлки водка и контрабандни цигари

0

347 бутилки водка със съмнение за неистински бандерол и 2480 кутии цигари без бандерол са задържали митничари на Дунав мост 2 край Видин.

Мобилна митническа група към Митница Лом, със съдействието на служители на Гранична полиция, спират за проверка на Дунав мост 2 излизащи от страната два товарни микробуса и един автобус.

И трите превозни средства са с българска регистрация, управлявани от български граждани, пътуващи за Швеция за бране на боровинки. Превозните средства са отклонени за щателна митническа проверка, при която е установено, че в товарното помещение на един микробусите, под спални чували и куфари с багаж, са укрити 29 кашона със стъклени бутилки водка с наименование „Lithuanian Vodka". 

Митническите служители установили, че всеки кашон съдържа по 12 бутилки от по 700 мл.  Всички бутилки били облепени с български акцизен бандерол, но митническите служители се усъмнили в истинността на ценните книги.

Общото количество на задържаната водка е 243,6 литра. В същия микробус, както и в другия товарен микробус и  под куфари на последния ред седалки в автобуса, са открити зеблени чанти, пълни с цигари без български бандерол.

Митничарите преброили съответно 560, 430 и 1490 кутии цигари „American Legend", без български акцизен бандерол, или общо 2480 кутии нелегални цигари. Образувани за три дознания по описа на Митница Лом. Акцизните стоки,  един от товарните бусове и автобусът са задържани.

Работата по случая продължава.

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари