Христо Проданов: Бойко Борисов вече е чист, правителството е пионка

1
Не сме решили кога и на каква тема ще бъде вотът на недоверие, но със сигурност ще го инициираме, каза депутатът от БСП
Не сме решили кога и на каква тема ще бъде вотът на недоверие, но със сигурност ще го инициираме, каза депутатът от БСП Снимка: БСП

Не сме решили кога и на каква тема ще бъде вотът на недоверие, но със сигурност ще го инициираме, каза депутатът от БСП

Какви са опасностите за България, ако падне забраната за внос на украинско зърно?

"По този въпрос трябва да има анализ, кое е по-добре за България. За да вземеш информирано решение, трябва да изслушаш министъра, който направи този анализ, да покаже цифрите, и да сме полезни за българските граждани, т.е. по-евтини и достъпни цени на тези продукти. Днес направи впечатление, че министърът заяви, че не е съгласен с това, което предлага правителството", коментира депутатът от БСП Христо Проданов.

Той изтъкна, че има много малки производители и земеделски кооперации, както и хора, които само с това се изхранват.

"Ние приемаме аргументи, подплатени с цифри и реални резултати - как това ще се отрази на потребителската кошница и потребители. Това ще е определящо за нашето решение", обясни още депутатът.

Проданов подчерта, че ако министър в дадено правителство не е съгласен с решенията в неговия сектор, най-нормално е той да си подаде оставка. "Най-достойното нещо е това", добави той.

Според него решението на комисията е поредното доказателство, че правителството не защитава българския интерес. "Това правителство е пионка, която вероятно защитава поредното, наредено му от посолството, действие", смята гостът.

Пред Bulgaria ON AIR депутатът от БСП заяви, че е против ваканцията преди местните избори, но не я изключва като възможност.

"Такива са заявките от управляващото мнозинство. Нашата принципна позиция е, че парламентът трябва да продължи да работи, защото има много закони, които трябва да бъдат приети. През октомври и ноември се обсъжда бюджетът на първо и второ четене. Местните избори са по-различни. Имаме вече три месеца правителство, виждате какви са резултатите. Главният прокурор, който беше неудобен, беше сменен с удобен. "Барселонагейт" беше прекратено. Бойко Борисов вече е чист. Пеевски е водещ законодател в българския парламент. И всичко това с любезното съдействие на ПП и ДБ", настоя Проданов.

Дневният ред в Народното събрание се задава от Пеевски, изтъкна той.

"Пеевски е водещ законодател. Какво по-хубаво за ПП и ДБ? Ние винаги сме говори да се включим в разговори. Не сме решили кога и на каква тема ще бъде вотът на недоверие, но със сигурност ще го инициираме. Очакваме да мине с подкрепата на партиите, които заявяват, че са опозиция - "Възраждане", ИТН и надявам се част от ПП-тата, ако имат достойнство", обяви депутатът от БСП.

Проданов коментира и отнемането на службите от президента. "Не може всичко да е в ръцете на един човек. Радев погази всички правила и норми по време на управлението на неговите служебни правителства. Другата логика - правителството разпределя основните средства, не може службите да са изцяло подчинени на правителството. Грешен е подходът да се прави законодателство срещу или за някого", каза още депутатът и допълни, че БСП е в добра кондиция за местните избори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари