Христо Белоев: В Молдова няма филиал на чужд университет, но има практики за съвместни междууниверситетски обучения

1
Ангажиментът на Русенска област в различни обществени сфери е много силен към нашите събратя в Тараклийска област
Ангажиментът на Русенска област в различни обществени сфери е много силен към нашите събратя в Тараклийска област Видео: КИС 13

Ангажиментът на Русенска област в различни обществени сфери е много силен към нашите събратя в Тараклийска област

След като стана ясно, че в Молдова се готви образователна реформа, която ще стопира превръщането на Тараклийския държавен университет във филиал на Русенския, вече се чертаят бъдещите посоки за сътрудничество между двете висши училища.

Какви са намеренията на българската страна, за да защити малцинството ни в молдовския регион, коментира чл.- кор. проф. Христо Белоев, ректор на Русенски университет "Ангел Кънчев", в интервю на КИС 13.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Ха-ха-ха
    Сельо го гласят за министър на образованието в служебното правителство на Радев. Ама то голям КапаЦитет бил, ве.
  • 5
    1
    Тараклийчо
    Нямало филиал в Молдова? А съвсем доскоро какво се говореше, включително и при предишното управление го гласяхте за филиал. Селският тарикат се прави на майстор на обръщане на палачинката, но хората помнят включително и скорошното посещение на кмета на Тараклия. То не бяха хвалби, уйдурми и какво ли не. Жалко, тарикатът и дружинката му ще изпуснат лапането и пълненето на джобовете. Остана една година и папането ще се ограничи и ха дано най-накрая да секне.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари