Христо Алексиев: Не открихме газ в интерконектора, а неприключили строителни работи

0
Прави се всичко възможно газовата връзка да бъде завършена до началото на отоплителния сезон, подчерта министърът
Прави се всичко възможно газовата връзка да бъде завършена до началото на отоплителния сезон, подчерта министърът Видео: NOVA

Не открихме газ в интерконектора, а неприключили строителни работи

Това заяви вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, който извърши инспекция на територията на българската част на Междусистемната газова връзка Гърция - България.

"Знаете, че това е абсолютен приоритет и за служебното правителство, и за кризисния щаб. Полагаме денонощни усилия, за да приключим всички действия по приключването на неговото довършване. Огледахме всички локации, които са проблемни и критични. Набелязали сме решения. Строителят трябва да подготви график. А държавата е мобилизирана, за да помогне за приключването на този проект”, посочи той, предаде NOVA

По думите му има един голям проблем, който остава нерешен. „Той е свързан със скадата, която управлява целия интерконектор. Без приключване на тази скада – той няма как да работи. Ние днес газ не открихме в интерконектора. Открихме неприключили строителни работи”.

Той подчерта, че се прави всичко възможно газовата връзка да бъде завършена до началото на отоплителния сезон.

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, който също беше на инспекция, беше категоричен, че проверките на строителните дейности на интерконектора ще са всеки ден. "ДНСК в региона ще проверява всеки ден както строително-монтажни дейности се извършват. На практика надзорникът ще получи буквално офис в ДНСК, за да може с директора на ДНСК да събират всички документи", подчерта той. 

Според него в момента този обект изглежда като луксозна сграда с мебели, но до нея няма достъп на ток.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Бай Чеп
    Не трябва да се очаква прекалено и от служебния кабинет. Бойко Простака, Румен Фатмака и Киро Тъпака са един дол американски дренки, само дето се боричкат на местно ниво кой да захапе кокъла, подхвърлен от евроатлантическите господари!
  • 7
    1
    Недоумяващ
    За да представите ситуацията още по зловеща ли създадохте "кризисен щаб" ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари