Хора от цялата страна се събраха на национален протест в Цалапица

1
Намерението на протестиращите е да блокират републиканския път, който минава през селото
Намерението на протестиращите е да блокират републиканския път, който минава през селото Видео: NOVA

Намерението на протестиращите е да блокират републиканския път, който минава през селото

Протест в пловдивското село Цалапица. Напрежението там избухна преди седмица след убийството на млад мъж. Местните хора обвиняват полицията в забавяне на разследването, последваха и смени на полицейски шефове, информира NOVA.

Намерението на протестиращите е да блокират републиканския път, който минава през селото и свързва АМ "Тракия" с Родопите. След това ще тръгнат на протестно шествие по улиците на селото. На място присъстват полицаи и жандармерия.

С много мъка и гняв близки, приятели и жители на Цалапица изпратиха жестоко убития 24-годишен Димитър Малинов. Те не одобряват заповедта на вътрешния министър, с която от вчера временно от поста е отстранен началникът на РПУ- Стамболийски Ангел Керпиев.

"Този човек трябва да бъде директно уволнен от структурата на МВР. И да му се търсят последствия и отговорност за всичкото това. Да се разследват стари неща, за които са подавани жалби от Цалапица в районното и които са били връщани", каза Пенка Дзивкова.

Според чичото на убитото момче Пейчо Малинов временното задържане не устройва близките. И допълва, че стачките ще продължат, ако трябва, с по-голяма сила.

Чуха се и искания за законодателни промени - тези, които спомагат извършването на убийства, да бъдат определяни не като помагачи, а като съучастници.

"Искам те да изгният в затвора. Това не е укривателство. Това си е чисто убийство, планирано, предумишлено", споделя Таня Трингова.

"Съучастници няма. тук има трима убийци. Пълна промяна трябва да има и да се надяваме вече, че няма да има майки с плачещ очи и с тъжащи сърца, и роднини и всички. Това е категорично, пълна промяна в Наказателния кодекс и справедливост", заяви Петранка Георгиева.

Участници в тазвечерния протест сигнализираха, че е имало опити за сплашване.

"Почнахме да се организираме от отбора на „Ботев“ Пловдив феновете да се съберем да дойдем да подкрепим протеста, мирно. Започнаха да ни пращат снимки, че ако бъдем видяни на протеста, ще ни арестуват", заяви Костадин Калапатиров.

Близнаците, арестувани за укривателство, все още не са заявили дали ще обжалват мерките си. Основният заподозрян все още се издирва в Германия. Недоволните жители на Цалапица възнамеряват да отидат в София, за да се включат в протеста за обезобразеното момиче от Стара Загора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари