Хирург засажда фиданки в столичен квартал, моли за помощ

3
Д-р Румен Бояджиев е коремен хирург в болница "Александър Чирков"
Д-р Румен Бояджиев е коремен хирург в болница "Александър Чирков" Снимка: bTV

"Трябват ми фиданки, а не пари", пояснява д-р Бояджиев

Д-р Румен Бояджиев е коремен хирург в болница „Александър Чирков“, а хобито му е да се грижи за природата. С много любов, поливане и грижи засажда 71 фиданки в столичния квартал „Модерно предградие“.

Преди точно 19 години, през 2003 година, засадих първото дъбче, след това заминах за мисия в Ирак и като се върнах, то се беше хванало. Ето го сега голямо, хубаво - истински дъб, посочи той, цитиран от bTV.

Мисията на лекаря е да превърне междублоковото пространство в красива гора. Но сам влиза в болница за операция на сърцето.

Наскоро, за съжаление, ме оперираха и вече не мога да копая. Аз ги взимам от планината Люлин - от там ги изкопавам, фиданки саморасли и тук от Западния парк също. Пораснали са ми от жълъди“, разказва хирургът.

Иска да засади общо 88 дървета.

Единствено имам нужда от 20 фиданки, харесвам дъб и бук най-вече и габър. Имам нужда от фиданки, които да посадя. Аз съм си направил маркуч, поливам ги. Тук имам комшии, които ще ми помогнат с изкопаването на дупките, със засаждането и така. Но аз не мога да ходя в гората и да ги изкопавам вече. А пък са скъпи в разсадниците са 70-100лв“, допълни д-р Румен Бояджиев.

Сезонът за засаждане е в края на ноември, а до тогава моли: „Трябват ми фиданки, а не пари“.

Затова, ако имате в двора си 2 метров дъб, бук или габър, може да го подарите на д-р Бояджиев, който на драго сърце, ще се грижи за растението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Има и такива ЧОВЕЦИ
    Успех в благородното начинание, Докторе! Все още има надежда за България, щом сред нас живее и ЧОВЕК като него. Дълъг живот и добро здраве да се грижи за това, което е направил му пожелавам от все сърце!
  • 4
    1
    Ventsislav M
    Привет! Може ли данни за контакт с доктора? Бих искал да помогна :)
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари