Хиляди вече са по улиците на Русе

1
Започна традиционният вечерен карнавал на Русе
Започна традиционният вечерен карнавал на Русе

Хиляди граждани са вече по улиците на Русе за участие на традиционния градски карнавал с много маски, улични пърформанси, шествия, танци, игри, състезания.

Началото му бе обявено с изпълнения на български и чуждестранни музиканти и певци

Организаторите от Община Русе съобщиха, че централният площад "Свобода" ще е сцена за индивидуални и групови изяви, ще се състезават идеи, неочаквани импровизации и нестандартни решения. Над 1 100 са се записали предварително за активно участие.

Цветната фиеста ще започне с четири лъча от участници, тръгващи от различни места на града. Един от лъчовете ще води известният волейболист от близкото минало Любо Ганев, което ще съпътства пренасянето на Световната купа по волейбол. През септември Русе ще е домакин на "сблъсъците" за нея от отборите на Бразилия, Канада, Франция, Египет, Китай и Холандия. 

На фиестата тази вечер предстои короноване на царя на карнавала, който тази година ще е Любо Ганев. Предвидени са специални награди за тематично представяне на семейства, родствени групи, приятелски кръгове, съседи и цели квартали.

Три дни преди това по русенските улици младежи от Гърция, Испания, Италия, Португалия, Германия, Словакия, Тунис, Египет и Азербайджан рисуваха карнавален грим на малки и големи и показваха как всеки може да си изработи своя карнавална маска. Организиран бе курс по аеробика с Нада от Тунис.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари