Хеликоптер за гасене на пожари падна в язовир край Измир

0
Хеликоптерът е трябвало да загребе вода от язовира
Хеликоптерът е трябвало да загребе вода от язовира

Хеликоптерът е трябвало да загребе вода от язовира

Хеликоптер за гасене на пожари падна в язовира Тахталъ край град Мендерес, окръг Измир, Западна Турция. Във вертолета е имало екипаж от четирима души, съобщи днес турският министър на земеделието и горите Ибрахим Юмаклъ, цитиран от телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Инцидентът е станал малко преди полунощ - в 23:53 часа снощи, съобщава БТА. Хеликоптерът за гасене на пожари е трябвало да загребе вода от язовира.

Един от членовете на екипажа е успял да доплува до брега на язовира. В момента е в ход операция по издирването на останалите трима души от екипажа.

Хеликоптерът е участвал в акция по гасене на голям горски пожар, разразил се вчера по обяд край Мендерес. В усилията по потушаването на пламъците са участвали осем самолета и 18 хеликоптера за гасене на пожари, десетки пожарни коли и друга наземна техника.

Спасителна операция за издирване на изчезналите членове на екипажа падналия в язовира хеликоптер е била предприета още през нощта.

Служителят, който е успял да доплува до брега на язовира, е приет в болница. Няма опасност за живота му, съобщи министър Юмаклъ.

В района бяха изпратени екипи на полицията, жандармерията, пожарната, бреговата охрана, Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД), Националните медицински спасителни екипи (УМКЕ).

Междувременно министърът на земеделието и горите съобщи тази сутрин, че пожарът край Мендерес е потушен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари