Хакнаха всички сайтове на "BBC"

0
Това е първото по-сериозно и продължително спиране на услугите на БиБиСи за повече от година
Това е първото по-сериозно и продължително спиране на услугите на БиБиСи за повече от година

Всички сайтове на британската медиа БиБиСи бяха извадени от строя тази сутрин след мащабна хакерска атака.

Сутринта сайтовете бяха недостъпни, като показваха съобщение за грешка, като първоначалната информация на БиБиСи в Twitter, беше, че става дума за технически проблем, пише Дневник

Към ранния следобед БиБиСи обяви, че проблемът вече е решен и всички сайтове и услуги отново работят нормално. Макар и все още администрацията на компанията да не е коментирала темата официално, нейните журналисти вече обявиха, че става дума за хакерска атака.

Използваният метод е DDoS, който е сред най-популярните и "залива" сървърите с множество заявки за дълъг период от време. Тъй като сървърите не смогват с рязко увеличения трафик, това води до блокирането на услугите. За сега няма информация кой е източникът на атаката.

Тя е обхванала както всички сайтове на БиБиСи, така и множество свързани услуги, включително iPlayer и iPlayer Radio, които са особено популярни сред британците. Това е първото по-сериозно и продължително спиране на услугите на БиБиСи за повече от година. Последният подобен случай беше през юли 2014 г., когато iPlayer и много от свързаните с него страници не работеха почти два дни заради технически проблем с базата данни.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари