Хакер открадна 3000 литра бензин

1
Кибепрестъпниците хакват бензиноколонки и източват безплатно гориво
Кибепрестъпниците хакват бензиноколонки и източват безплатно гориво

Кибепрестъпниците хакват бензиноколонки и източват безплатно гориво

Бензиностанция твърди, че измамници хакват колонки и източват безплатно гориво. Според докладите на базираната в Детройт телевизия FOX 2, киберпрестъпниците използват Bluetooth връзка на смартфон и специални джаджи, за да се заменят системата на бензиностанцията.

Един хакер дори успял сам да източи 3000 литра бензин на приблизителна стойност $3000 в бензиностанция на Shell в Детройт, пише Dir.bg.

"Всеки път когато забележим нещо съмнително и натиснем "спри помпата" то на практика не става нищо. Понякога хакерите казват на други шофьори да идват да се възползват", допълва управителят.

Това далеч не е първият път, в който бензиностанция е хакната, за да се точи гориво. През миналата година 22 души бяха арестувани само между март и юли 2022 г. в САЩ, съобщава NBC News.

Понякога в мрежата се появят обяви устройства за дистанционно управление, използвани от собствениците на станции и инспекторите по гориво. Други джаджи, наречени пулсарни манипулатори, подвеждат помпата да изпуска повече бензин, отколкото отчита колонката, съобщава NBC.

Полицията в Детройт обаче разполага с записите от камерите на хакната бензиностанция и е идентифицирала хакера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари