Хаджигенов: При Борисов е въпрос на физическо оцеляване

1
Имайте предвид, че махнат ли Борисов от ГЕРБ, те приключват в рамките на месеци, там няма нищо, смята адв. Николай Хаджигенов
Имайте предвид, че махнат ли Борисов от ГЕРБ, те приключват в рамките на месеци, там няма нищо, смята адв. Николай Хаджигенов

Имайте предвид, че махнат ли Борисов от ГЕРБ, те приключват в рамките на месеци, там няма нищо, смята адв. Николай Хаджигенов

"Това показва, че всичко в ГЕРБ е пропаганда, от ден първи през 2009 г. до ден днешен всичко е пропаганда". Така пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ адв. Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!" коментира факта, че листите на ГЕРБ са водени от нейни бивши министри.

''Слушахме за дълга скамейка, млади лица. ГЕРБ лъжат от ден първи, от деня създаването си, от влизането си в политиката лъжат за всичко. Толкова по въпроса какво ще ни предложат ГЕРБ. Още от същото. И те го доказват - още от същото. Тоест, ако някой не е разбрал за последните 12 години каква е цялата тази свинщина и на кого се дължи - ето, заповядайте още от същото'', допълни по темата адвокатът.

Той коментира и персонално един от водачите на листа на ГЕРБ - бившия вътрешен министър Младен Маринов: ''Затваряме си очите за момент и слушаме старшина Петров от Народната милиция едно време. Нищо не се е променило. Нито нивото, нито изказа, нито нищо - "не ме интересува, всичко е вражеска пропаганда". Той и тези като него - тунеядци на заплата на данъкоплатците, те са готови да служат на всеки. Това е, което аз наричам политическа проституция. Те ще служат на всеки по един и същ начин - колкото могат, колкото им позволяват възможностите. И да, те ще бият български граждани, ще ги обгазяват, ще нарушават закона. Но не в полза на гражданите, а в полза на правителството, на ръката, която ги храни, хем ги храним ние гражданите".

''Те са си свършили мръсната работа достатъчно доволно. Второ, аз съм сигурен, че те заслужават да продължават да бъдат на държавна работа. Аз всеки път се изкушавам, слушайки някакъв такъв специалист, дето отдавал живота си в служба на правителство, това иронично, да го пуснем на свободния пазар за 3 минути да се реализира.

По света хората отиват на държавна служба, доказани и успели в някаква степен, те отиват да дадат. Тоест, това са грамотни, компетентни, читави хора, които отиват да дадат на правителството и на собствения си народ, да му служат. Тук отиват хора, които нищо друго не става от тях. За това казах, че са тунеядци, в типичен социалистически стил. На 4-тата минута ще са умрели гладни навън, на свободния пазар. Или ще метат листата. Тогава няма да умрат гладни. Нивото им е такова'', заяви още адв. Хаджигенов.

''Този стил пропаганден е Съветски съюз. Придворната социология е услужлива и тя има своето специфично място. 2019 г. на изборите за кмет в София екзитполовете през деня стигнаха до над 10 пункта разлика, а накрая на деня "изненада" - няма 2% разлика. А?! Пропаганда! Лъжлива и целенасочена, за да откаже избирателите или да ги насочи в друга посока. Гледайки цифрите, които дават, те нямат нищо общо с действителността. На своите хора са надути безобразно, примерно резултатът на ГЕРБ гони този от 2009 г. Сега сме 2021 и трендът им е низходящ от 2009, от ден първи. На останалите трендът им е ей такъв (б.р. показва с пръст), почти не се виждат. На ВМРО не знам защо им е надут резултатът по 3 сигурно. Обикновените хора няма как да проверят тези цифри и за това тече тази пропаганда, вече не смее човек да влезе в тоалетната, че и от там ще протече Бойко и социолозите му. Всички останали имаме възможност да правим собствена социология, независима социология, направена както трябва. Все пак не е Северна Корея все още. Имаме реалните цифри. Не ги публикуваме, защото това не е детска градина - "Нашите домати са по-червени от вашите". От миналата година имаме две социологически проучвания, тази година още две до миналата седмица, и цифрите са коренно различни от публикуваните до момента'', разкри представителят на "Изправи се! Мутри вън!"

Юристът изрази мнение, че на опозиционните сили ще са необходими консултации с тесни специалисти по темата "правосъдна реформа".

''Борисов е готов на всичко. При него е въпрос на физическо оцеляване вече. И то не само защото ние гражданите за пръв път ще потърсим отговорност и ще ревизираме нечие управление в рамките на закона, а защото той е поел всевъзможни ангажименти по целия свят - коренно противоположни, тоест е обещал всичко на всички. Вероятно и е получил съответните облаги за тия си щедри обещания. Тези обещания никой не е в състояние да изпълни, независимо колко мандата още ще остане на власт. Дори хипотетично да предположим, че има още 12 години, циркът ще е същият. Когато говорим за неграмотно, корумпирано управление, резултатът няма как да е различен. Така че той е не само готов, той ще направи всичко, те ще направят всичко. Имайте предвид, че махнат ли Борисов от ГЕРБ, те приключват в рамките на месеци, там няма нищо'', смята адв. Николай Хаджигенов.

За хипотетичния разпад на ГЕРБ, водещата Лили Маринкова даде пример с НДСВ, а гостът ѝ коментира така примера: "НДСВ е добър пример. В НДСВ имаше не толкова ярки личности, но там поне имаше интелект, имаше компетентност, имаше не малък професионализъм. Въпреки всичко те се разпаднаха. В ГЕРБ това го няма. Там има тъпота, некомпетентност, корупция във всичките ѝ възможни проявни форми, послушание, робско мълчание, целуване на ръце и задници според кой час на деня сме. Това е. Махаме Бойко от ГЕРБ и всичко свършва".

Адв. Хаджигенов коментира и хода на ДПС да извади Делян Пеевски от листите за парламентарните избори на 4 април:

"Нито Пеевски може да има добър имидж, нито Бойко, нито Гешев. Това изначално е ясно. Няма как. Протестите миналата година постигнаха поне това. Стана ясно, че Гешев няма как да бъде изпран, няма как да бъде добър, няма как да бъде ефективен. Toй е мръсно, гадно, зло петно. С Пеевски нещата са по същия начин, просто петното е по-голямо и по-смърдящо. Това, което могат да направят ДПС, е да ги прикрият. Както виждате Гешев не се обажда. Все едно го няма, все едно е изчезнал. За да може да продължи злите си дела те го прибраха, защото нивото му е такова, че всеки път като се покаже по телевизията и става мазало. С Пеевски ситуацията е подобна. Него вече го мразят и неродените деца. Неистово при това, а и има защо.

Аз нееднократно заявявам, че ДПС са умен играч, неприятно умен, което ги прави неприятен противник. Аз бях останал с впечатление, че воюват Доган и Делян. При всички положения този им ход (б.р. на ДПС) показва едно - вероятно наблюденията не са били верни, или ако са воювали са постигнали споразумение. И това, което правят е, че прикриват Делян, махат го от там, където се вижда най-много - поразпродадоха му бизнеси, поприкриха го, вероятно ще го изнесат, ако въобще е в България, някъде настрани, за да може и той като Гешев да продължи мръсните си дела тихомълком, да не боде очите на хората. Това означава този им ход".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари