Гриша Ганчев: След Боби ще дойде малкият Михайлов, а след него - и децата му

3
Скандален разказ за реформата в БФС
Скандален разказ за реформата в БФС Снимка: bTV

Скандален разказ за реформата в БФС

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев коментира смяната на ръководството на БФС и евентуалния Конгрес. Той заяви в подкаста "Код спорт" иронично, че се дразни на слуховете, че някой ще сменя сегашното управление, защото реална смяна няма да има, а след Борислав Михайлов ще дойде "малкият Михайлов", който ще е достатъчно добре подготвен за това.

"Това ръководство ги знае работите. И аз много се дразня на някои хора, които постоянно търсят под вола теле - ще ги сменяли, не знам си какво... И по моите прогнози след 2 години ще има смяна, но ще дойде малкият Михайлов, защото той вече ще е подготвен. Дано направи и деца, след което пък те да наследят него, тъй че да се успокои футболната общественост. Наистина ще има смяна на поколенията! И какво им пречи лицето?

Я го виж! (бел. ред. - Борислав Михайлов, в момента в студиото бе показана негова снимка). Аз преди 10 години, като говорих, те ми се смееха и викаха, че съм ненормален. Не, аз сега на тях се смея. Ето! Ръководител първа класа! УЕФА, ФИФА, ФАФА - навсякъде уважаван и оправя нещата", заяви той, цитиран от bTV Спорт.

Ганчев коментира и опита на бившият вратар на националния отбор да се покрие и да не коментира състоянието на родния футбол след погрома в София и слабите резултати на националите преди избора на Илиан Илиев: "Човекът не иска да говори с хора! Навремето немският крал защо е говорил само с конете си и не е искал да се вижда с хора. Ето го! За какво трябва?"

Ганчев обяви и какво се е случило, когато напусна Изпълкома на БФС и че е било ясно, че централата ще се управлява задкулисно и няма да се извърши истинска реформа, която касае участието на повече българи - млади футболисти.

"То тогава още беше светнала лампата, защото ние 6 месеца преговаряме да почнат в отборите да играят по трима играчи до 21 години по 90 минути. Значи ти трябва да имаш картотекирани минимум 6 или 7-8, защото някои се контузват. И събираме гласове в Изпълкома. И аз си ги следя - тоз как ще гласува, ония... И опираме до 2 гласа - единият е на сливенския "разбирач" и другият беше на "белия балет" от Овча купел.

Сядаме там и се почва... Скандали между мен и ръководителите на Делиормана по време на Изпълкома. Аз не съм мислил за европейски футбол. Аз си гледам нашия селски футбол, защото ние сме си от село, нали?

И другото нещо е, че те си направиха една тънка сметка, че аз имам подготвени играчи - такива млади. И да не би да ги (*) ... И се гласува това нещо и се взима решение. "Белият балет" става и казва: "Няма да са 3-ма. Ще е един."

То вече нагласено зад гърба на нашите 5-6 човека, които искаха да са по 3-ма, защото и Варна искаха да са по трима също... И го решават за един човек, обаче в наредбата забравили да напишат, че трябва да играе 90 минути. О, какъв пропуск направила оная там, дето обслужва човека!!! И забравила да го напише това нещо, ОК, да е жива и здрава!

И се почват едни смени, човек. Пускат го детето, на 3-ата минута го вадят. Майка му, баща му на стадиона, аз се чудя какво става. И тръгнахме нещо да правим, което нищо не направихме...Какво да правя с тея тука? (бел ред. - с останалите членове на Изпълкома, които не са пожелали и не са направили реална реформа в Наредбата)".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари