Григор Димитров започна с победа 2017-та година

0
Първата ни ракета се наложи над Стив Джонсън с 6:2, 6:3 в първия кръг на тенис турнира в Бризбейн
Първата ни ракета се наложи над Стив Джонсън с 6:2, 6:3 в първия кръг на тенис турнира в Бризбейн Снимка: БГНЕС

Първата ни ракета се наложи над Стив Джонсън с 6:2, 6:3 в първия кръг на тенис турнира в Бризбейн (Австралия) с награден фонд 495 630 и така записа четвърта победа от шест мача срещу 27-годишния американец, който е 33-и в света.

Любопитно, е че след шестия гейм над корта започна да вали дъжд, но двамата тенисисти продължиха да играят. Дъждът обаче бе доста силен и при 4:2 за Димитров и 40:15 при негов сервис играта бе спряна.

Ситуацията с прекъсването на мача е доста необичайна, тъй като централният корт в Бризбейн "Пат Рафтър Арина" е покрит, но не изцяло. Силният вятър обаче вкарва водата директно на корта, а част от зрителите в единия от секторите бяха принудени да го напуснат.

Прекъсването бе около 20 минути и включваше повторна загрявка. Това не попречи на хасковлията, който и след прекъсването продължи да играе уверено и стигна до нов пробив, с който затвори първия сет.

В началото на втория сет обаче Димитров допусна сервисът му да бъде пробит още в първия гейм. Българинът бързо се съвзе и на свой ред направи пробив. В шестия гейм Григор реализира нов пробив, което се оказа решаващо за изхода на срещата.  

Следващият съперник на българина ще е французинът Никола Маю, който отстрани сънародника си Стефан Робер след 4:6, 6:3, 6:4.

Григор Димитров Григор, който в момента е 17-и в световната ранглиста, традиционно играе добре в Бризбейн. Той е финалист от 2013 година, достигна до четвъртфиналите през миналия сезон, а година по-рано беше полуфиналист.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари