Григор Димитров започна новия сезон с победа

0
Първата ни ракета срази с лекота Нишиока в Бризбейн
Първата ни ракета срази с лекота Нишиока в Бризбейн Снимка: Getty Images

Григор Димитров започна новия сезон с победа, след като в първия кръг на ATP 250 турнира в Бризбейн победи 75-ия в световната ранглиста японец Йошихито Нишиока след 6:3, 6:4.

Това бе първи мач между двамата и съответно първа победа за българския тенисист, предаде Gol.bg.

В първия сет имаше инфарктни моменти за българина, тъй като той бе принуден да спасява общо пет точки за пробив при първите си две подавания, но все пак си взе сервис геймовете и в четвъртия гейм проби японеца.

До края на сета българинът си взе и трите подавания и в крайна сметка дръпна със сет аванс в резултата. Във втория сет той имаше също напечен момент и в четвъртия гейм му се наложи да спасява точка за пробив.

Той обаче си взе гейма и още в следващия гейм достигна до ключов пробив с който се доближи до успеха. В седмия гейм нашенецът проби за втори път в сета японеца, а след това изненадващо последва лек спад в играта му и позволи на противника да върне един от пробивите.

Следващият съперник на нашенеца е Джон Милман или Тенис Сандгрен. Интересно е да се припомни, че по време на миналогодишния турнир Гришо игра срещу Милман и бе на прага да отпадне от турнира, но в крайна сметка изкова успеха си.

Източник: Gol.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари