Григор Димитров ще играе в четвъртия кръг на "Уимбълдън"

0
Гришо разгроми американец
Гришо разгроми американец Снимка: Фейсбук

Гришо разгроми американец

Григор Димитров се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство по тенис на Великобритания. Най-добрият български тенисист се наложи категорично срещу Франсис Тиафо с 6:2, 6:3, 6:2 за час и 41 минути, информира БТА.

32-годишният Димитров не даде нито една възможност за пробив на американеца, който се намира на десето място в световната ранглиста. Двубоят се игра в рамките на два дни, след като започна в събота вечерта, но беше прекъснат заради валеж от дъжд над Югозападен Лондон.

В първата част първата ракета на България постигна два пробива срещу поставения под номер 10 в схемата Тиафо, повеждайки в резултата при 6:2. Във втория сет Григор Димитров спечели подаването на американеца за 4:2, след което не допусна изненади за крайното 6:3.

В четвъртия гейм на третата част поставеният под номер 21 Григор Димитров имаше аванс от 30:0 в точките, когато валежът от дъжд принуди организаторите на прекратят двубоя на корт номер 2.

В неделя двубоят продължи и хасковлията постигна още два пробива, приключвайки срещата от втората си възможност при 6:2.

Димитров постигна 33 печеливши удара срещу 14 за американеца, който допусна и 22 непредизвикани грешки.

В следващия кръг на "Уимбълдън" Димитров ще се изправи срещу Холгер Руне. Поставеният под номер 6 в схемата датчанин се наложи с 6:3, 4:6, 3:6, 6:4, 7:6 (8) срещу испанеца Алехандро Давидович Фокина.

"Той (Франсис Тиафо) е опасен тенисист. Трябваше да бъда максимално концентриран, като следвах моята игра. Това е една невероятна седмица. Наслаждавам се на всеки един ден тук. Удоволствие е да играя в неделя. Има много позитивни неща, които мога да извлека. Опитвам се да вървя напред, стъпка по стъпка. Няма някаква конкретна цел, която да съм си поставил. Ще бъда концентриран върху това, което става в моето поле. Трябва да подходя като към всеки друг двубой. Той (Холгер Руне) е млад и талантлив тенисист, но и аз съм същият", заяви Димитров на корта пред Евроспорт след третата си победа срещу Тиафо в общо четири двубоя.

До момента Григор Димитров не е играл срещу 20-годишния Холгер Руне.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари