Грешки, които шофьорите допускат при преминаване през „легнал полицай“

1
Експертите от изданието NJcar разкриха кои са те
Експертите от изданието NJcar разкриха кои са те

Експертите от изданието NJcar разкриха кои са те

Всеки шофьор избира за себе си свой собствен начин за шофиране на неравности, опитвайки се да сведе до минимум отрицателното им въздействие върху окачването. Експертите от изданието NJcar посочват четири основни грешки, които водачите правят, когато преминават през изкуствени неравности. Става дума за „легналите полицаи“, поставени на места, където е необходимо да се намали скоростта на движение, обяснява Actualno.

Много шофьори са се сблъскали със ситуация, при която през зимата не се виждат (или изобщо няма) маркировки и знаци, предупреждаващи за изкуствени неравности по пътя. Естествено, забелязвайки ги в последния момент, шофьорите рязко натискат педала на спирачката и влизат в неравностите с блокирани колела. Проблемът е, че при силно спиране теглото на автомобила се измества напред, в резултат на което предното окачване на автомобила получава сериозен удар.

Другата крайност е да караш през неравности с висока скорост. Някои шофьори смятат, че е по-добре да поддържат висока скорост от 60-80 км/ч при преминаване на подобно препятствие на пътя, тъй като, според тях, в този случай колата изпитва по-малко напрежение. Всъщност обаче е точно обратното. При високи скорости енергията на сблъсъка на колелата се увеличава многократно и се прехвърля върху основните елементи на окачването, които могат да се повредят.

Опасно е също преминаването на грапавините по диагонал. В този случай натоварването на окачването наистина е леко намалено. Но този метод има един съществен недостатък - риск от сблъсък с автомобил, движещ се в съседната лента, особено на хлъзгав път.

Неравностите са монтирани по цялата ширина на пътя, но бордюрът не винаги е ограничен. В тази ситуация шофьорите се опитват да ударят неравността само с едно колело. В този случай обаче върху окачването ще бъде приложено по-голямо натоварване само от едната страна (отколкото когато е ударено от две колела наведнъж), поради което неговите части могат да се повредят по-бързо.

Затова и експертите са категорични, че е най-добре изкуствените неравности да се срещат с предните колела едновременно и при ниска скорост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    3
    аа
    По-големи безсмислици и глупости не бях чел. Що за медия сте да ги публикувате?
  • 3
    2
    Русенец
    Тази хуйня “легнал полегнал заспал” е недоразумение на някой ЧИКИДЖИЯ ИЗМИСЛЕН ХИНЖИНЕР! Никъде в света НЯМА ТАКИВА ПРОСТОТИИ И ТО БЕТОННИ! Нито наклон нито дължина нито формата са еднакви или на даден стандарт да не говорим за различие от цвета на асфалта!!
  • 8
    1
    Галюн таймс
    Преди "легналият полицай" се намалява почти до спиране,включва се на първа и се потегля с малко газ непосредствено ПРЕДИ изкуствената неравност-автомобилът преминава с лекота... ;-)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари