Гръцките власти издирват българин за сводничество и трафик на хора

0
Престъпната организация е експлоатирала сексуално чужденки от Узбекистан чрез два публични дома, работещи в центъра на Атина
Престъпната организация е експлоатирала сексуално чужденки от Узбекистан чрез два публични дома, работещи в центъра на Атина

Престъпната организация е експлоатирала сексуално чужденки от Узбекистан чрез два публични дома, работещи в центъра на Атина

Престъпна организация за трафик на хора, ръководена от 40-годишна жена от Узбекистан, беше разбита от полицията в Атина. Арестуван е един член на престъпната организация, а други трима - българин, албанец и узбекистанец се издирват, съобщават гръцките медии, цитирани от вестник "24 часа".

Отдел „Организирана престъпност и трафик на хора“ към Дирекцията за сигурност на Атика идентифицира дейността на престъпна организация за трафик на хора, се казва в официалното съобщение.

Случаят започнал да се разплита след като жена е забелязана от минувачи да виси от балкона на жилищна сграда в Атина, които си помислили, че става дума за опит за самоубийство и са се обадили на Дирекцията за пряко действие. След това жената заедно с по-късно арестуваният член на престъпната организация са отведени в полицейското управление на Омония и накрая случаят е поет от отдела за борба с трафика на хора.

Както стана ясно по време на предварителното разследване, престъпната организация е експлоатирала сексуално чужденки от Узбекистан чрез два публични дома, работещи в центъра на Атина, като същевременно е установен начинът на действие и са идентифицирани нейните членове.

По-конкретно членовете на престъпната организация се свързали с жени, намиращи се в чужбина в уязвимо социално и икономическо положение, и ги убеждавали да дойдат в Гърция за уж легална работа с големи парични възнаграждения. След това ги преместили в различни къщи в Атина и контролирали движението им. Оказвали върху жените интензивно физическо и психологическо насилие или под претекст за връщане на дълг и така ги принудили да проституират в бордеи, като удържали всичките им доходи от проституция и ги експлоатирали сексуално.

По този начин те убедили и спасената жена, за която дори подали електронно заявление за издаване на разрешение за престой без нейно знание и поискали връщане на дълг от 1000 евро. Така я принудили да бъде проституира в публичен дом.

Общата печалба, която са направили от сексуалната експлоатация на жертвата, се оценява на най-малко 37 000 евро, като се оказа, че най-малко девет други чужденки са били наети в публични домове, които са били експлоатирани от членовете на организацията.

При извършени претърсвания в две къщи в Атина са намерени и иззети 2600 евро, мобилен телефон, паспорт, фотокопия на паспорти и документи на чужденки, документи за парични преводи, документи, използвани като подкрепящи документи за издаване на разрешения за пребиваване и тетрадка с имена на екстрадирани жени и парични суми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари