Градушка с големината на тенис топки помля София

0

През нощта и в момента четири екипа на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община обработват на сигнали във връзка с валежите и градушки, които преминават над София.

Досега екипите на "Аварийна помощ и превенция" са отреагирали на място на 11 сигнала за паднали клони на дървета, завирявания и счупени керемиди на покриви. Екип на дирекцията работи на място на образувало се завиряване на ул."Вардар" и ул.Възкресение".

Социалните мрежи са залети от снимки на последиците от лятната буря, ударила страната.

Снимки на градушка с големината на тенис топки, паднала в района на София, обикалят онлайн пространството.

Освен на ледените късове, масово циркулират и снимки на предвидливи шофьори, които са завили колите си с надежда да ги спасят от евентуални щети. Вероятно страхът, че може да ги сполети съдбата от преди няколко години, когато при София отново бе ударена от жестока градушка, а стотици автомобили се оказаха със счупени стъкла и огънати ламарини.

Според днешната прогноза на синоптиците предупреждение за гръмотевични бури и обилни валежи е обявен за 25 области в страната, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. В 10 области в страната важи оранжев предупредителен код. Това са областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище и Разград. Там се очакват силни гръмотевични бури, значителни валежи и градушки. Очаквани количества валежи са 35 - 65 мм за 12 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари