GPS неволи: Навигацията "потопи" колата на туристи

1
Не е ясно какво се е въртяло в главата на шофьора, за да се окаже с минивана си направо във водите на пристанище
Не е ясно какво се е въртяло в главата на шофьора, за да се окаже с минивана си направо във водите на пристанище Снимка: Christie Hutchinson via Storyful

Не е ясно какво се е въртяло в главата на шофьора, за да се окаже с минивана си направо във водите на пристанище

Появи се любопитно видео, което показва последиците от странен инцидент, при който двама туристи на Хавай се врязват с минивана си направо във водите на пристанище. И причината? GPS-ът им казал да го направят. Трудно е да си представим защо някой доброволно би вкарал автомобила си във воден басейн, особено когато здравият разум би трябвало да се задейства и да каже „Това не е окей“.

Не е ясно какво се е въртяло в главата на шофьора, но още по-лошото е, че някой друг е бил на пътническата седалка, отбелязва Kaldata.

Наблюдавал е какво се случва, без да реагира. Инцидентът повдига въпроси относно надеждността на GPS системите и дали хората трябва сляпо да им се доверяват. Въпреки че автономните превозни средства понякога са критикувани за своята безопасност, тази история е доказателство, че човешката грешка също може да доведе до опасни ситуации.

Ако миниванът беше автономен, поне вината щеше да бъде хвърлена върху автомобила, а не върху водача.

За щастие, екипажът на намиращата се наблизо ветроходна лодка бързо се е притекъл на помощ, като е използвал въжета, за да завърже минивана и да прибере пътниците. Докато пътниците били спасявани, миниванът бавно потъвал все по-надълбоко в пристанището. На видеото се вижда, че чистачките на предното стъкло все още работят, докато миниванът изчезва под водата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Indianec v BG
    Белият човек е като изкуствения интелект - Колкото повече го слушаш, толкова по-далеч си от истината. Хау!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари