Гоустингът - да зарежеш партньора, като спреш да му отговаряш

1
Терминът идва от английската дума за призрак - ghost
Терминът идва от английската дума за призрак - ghost

Обикновено се случва в онлайн запознанствата

Краят на всяка една връзка обикновено е свързан с разговор, понякога скандал или дори серия такива, пише 24 часа. В последните години обаче се забелязва феномен отношенията да приключват без нито дума. Просто спирате да търсите партньора си или съответно не получавате ни вест, ни кост от него.

Този тип прекратявания на връзки стана толкова популярен, че дори се появи отделна дума, която да го опише - гоустинг. Идва от английската дума за призрак - ghost. Обикновено се прилага във връзки, които са продължили не повече от няколко месеца. Така де - няма как просто да изчезнете и да не отговаряте на човека, с когото живеете заедно. Най-малкото защото ще последвате съдбата на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов и половинката ще ви обяви за общодържавно издирване.

Основната причина за появата на гоустинга, изглежда, са технологиите и по-конкретно тяхното развитие. В началото на века беше немислимо да зарежеш някого с обаждане по телефона. В края на първото му десетилетие обаче все по-често се случваше това да става директно с есемес. А самите двойки, които късаха така, най-често бяха такива, които са се запознали през интернет.

Тогава актуални бяха сайтовете с алгоритми. При тях ти се показваха хора с близки интереси до твоя. През 2012 година обаче се появи тиндър, който промени играта в онлайн запознанствата. При него важното беше да харесаш визуално човека - просто ти се показват негови снимки. Ако и ти, и той си допаднете, вече може и да си пишете. Обиковено с цел да си уговорите среща.

И какво се случва там - отивате и попадате на напълно непознат човек. Да, от снимките му може би имате някаква наистина бегла представа какво би могъл да харесва. Но дотам. И така на първата среща се оказва, че го подлагате на разпит, той вас - също. Може би дори чувате някакви неща, с които не сте окей, но пък човекът ви допада визуално. И така няколко срещи, понякога дори стигате до секс. Тъй де, привличането надделява над червените флагове.

В един момент обаче ви идват в повече. Вместо да се напрягате с досадния разговор, че между вас няма да се получи, решавате да не пишете на човека. Той обаче ви търси. Е, не му отговаряте. Умните биха схванали от раз. Някои са по-упорити и дори питат защо не им се отговаря. В един момент обаче неминуемо разбират какво им се е случило. Някои са дори по-прагматични - директно изтриват съвпадението в тиндър или отследват човека в друга социална мрежа. Така е доста ясно какво точно се е случило.

Разбира се, остава въпросът не е ли по-добре да се говори. Според различни сексолози бързият секс, промотиран от приложенията, съвсем естествено води и до такава бърза раздяла. Проучвания по темата пък показали, че масовият случай е именно такъв. 92% от хората, споделили, че са гоустнали някого или са били гоустнати, посочили, че са срещнали другия човек в приложение. Което е сравнително разбираемо - не върви да спреш да пишеш на човек, с когото те е запознал общ приятел. Най-малкото защото накрая той ще излезе виновен. А при връзка с колега просто няма как да се случи чисто технически.

Ако вие някога сте били жертви на тази нова мода в късането, е безсмислено да се тюхкате и чудите какво грешно сте направили и дали сте казали нещо не на място. Няма нужда да превъртате всяко изречение и всяка среща до последната секунда. В повечето случаи гоустингът не е свързан с нито едно от тези притеснения”, пишат в свой материал по темата от mila.bg.

И докато в чужбина дори световни звезди са ставали жертва на подобни случаи - Шарлийз Терон гоустнала Шон Пен, у нас техниката е сравнително нова. Но пък се прилага както от жени, така и от мъже. Понякога дори на третия месец от връзката. Защото сте решили, че с тази жена просто ви е скучно и не си заслужава да отделяте време, за да я зарежете като хората. Само внимавайте, защото стават фалове. Ето, и до днес не съм прежалил, че след такова зарязване се простих завинаги с една от любимите ми тениски на Дел Пиеро...

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари