Господинът спря нагло на пешеходната и каза: "Снимай!"

1

Русенец сподели в социалната мрежа възмущението си от безредието пред бившата Руска гимназия /сега СОУ за европейски езици/.

Д. Найденов е публикувал няколко снимки от ул. Студентска, където се намира училището. На тях се виждат спокойно паркирали коли и всички ... на пешеходната пътека!

Г-н Найденов разказва, че също е с автомобил и редовно води детето си на училище там. Само че спира зад близкия блок Янтра, където места за паркиране има.

Уточнява, че въпреки непочистения сняг е утъпкано и може да се спре за няколко минутен престой. "Но явно на повечето шофьори им е трудна маневрата с десен мигач и 30 метра ходене пеш", пише разочарованият гражданин.

 Д. Найденов е най-учуден от реакцията на човек с дете, спрял на пешеходната, който без угризения, а даже с усмивка му казал: "Снимай!" и "гордо" позирал за фотото!

Освен, че подобно паркиране е противозаконно, наказуемо и затруднява движението на останалите автомобили по улицата, то най-вече е опасно за други деца в района на училището. Защото, ако някой ученик иска да пресече пешеходната пътека, му е отнет този шанс, понеже няма видимост.

Публикацията предизвика множество дебати сред русенци, които заеха противоречиви позиции.

Някои са категорични, че безобразното паркиране е беда за всички - деца, родители, както и случайно преминаващи коли и пешеходци. Освен това са притеснени за възпитателния ефект върху учениците при явното пренебрегване на законите. Българската максима "ами какво пък толкова" може да се окаже пагубна за оформянето на детската психика.

Други са "за" нарушенията, изтъквайки причини като "студено е и децата трябва да слязат близо до входа, за да не замръзнат", "раниците им са тежки", "не е достатъчно разринато, за де се спре другаде" и т.н.

Е, в такъв случай по тяхната логика е най-добре да се качат с колите по стълбите на учебното заведение, за да улеснят максимално наследниците си...

Оказва се обаче, че ситуацията е същата и през лятото... А тогава студ и сняг няма.

Истината е, че правилата са за всички и трябва да се спазват. Всичко друго се нарича хаос.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари