Горящи треви и храсти вдигнаха на крак огнеборците в Русенско

0
За изминалото денонощие екипите на пожарната са реагирали на 6 сигнала
За изминалото денонощие екипите на пожарната са реагирали на 6 сигнала

За изминалото денонощие екипите на пожарната са реагирали на 6 сигнала

Сутринта, между 09:58 и 10:36 ч., екип от РСПБЗН - Бяла е гасил пожар в суха трева и храсти на адрес в гр. Борово. Горенето е ликвидирано на площ от около 2000 кв. м.

От 11:10 до 13:15 ч. пожарникари от Сливо поле са ликвидирали горене на отпадъци на адрес в с. Малко Враново, на площ около 100 кв. м.

Два противопожарни автомобила от РСПБЗН - Бяла, между 12:33 и 14:20 ч., са изпратени на сигнал за пожар в суха трева и храсти в необработваеми дворове на къщи в село Полско Косово. При отиване на местопроизшествието е установено, че огънят е тръгнал в посока към съседни имоти, но намесата на огнеборците е спасила къщите и стопанските постройки намиращи се в тях. Горенето е ликвидирано на площ около 5000 кв. м.

В 17:13 часа екип от РСПБЗН - Ветово е изпратен на сигнал за пожар в суха трева и храсти, обхванал и фургон в землището на с. Тетово, извън урбанизирана територия. Горенето е ликвидирано на площ около 80 кв. м. Пожарът се е развил в близост до пчелни кошери, като изгорелият фургон е бил към пчелното стопанство. Екипът е работил до 19:50 часа.

Още два пожара в сухи треви и храсти, без щети, са погасили екипите на РДПБЗН-Русе: между 21:04 и 21:00 ч. пожарникари от Първа районна служба в Русе са ликвидирали горене възникнало в необработваем двор на къща на ул. Чая в Русе, а екип на РСПБЗН - Две Могили, за времето от 21:05 до 22:30 ч., е работил в землището на с. Бъзовец, където е имало пожар извън урбанизирани територии, развил се на площ от около 5000 кв.м.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари