Горя кораб за скрап в Русе

0
За гасене са изпратени общо 4 противопожарни автомобила от Първа и Втора РСПБЗН в Русе
За гасене са изпратени общо 4 противопожарни автомобила от Първа и Втора РСПБЗН в Русе

През денонощието екипи на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" са реагирали на 5 сигнала за произшествия.

В 14:41 часа екип от РСПБЗН-Две Могили е изпратен по сигнал за запалване в суха трева и храсти, на главния път при разклона за с. Обретеник. При пристигане на посоченото място запалване не е установено. В 17:16 часа екип от РСПБЗН-Ветово е насочен към улица Трети март във Ветово, след обаждане за възникнало горене в суха трева и храсти. Пожарът е бил ликвидирано на площ около 50 кв.м. В 16:36 часа два екипа от Първа и Втора РСПБЗН в Русе са се отзовали в района на главен път І-2, до неизползваемо напоително съоръжение при разклона за с. Щръклево, откъдето са се обадили за възникнало горене в суха трева и отпадъци на нерегламентирано сметище. Горенето е ликвидирано на площ около 600 кв. м.

Тази нощ в 01:13 часа екип от Първа РСПБЗН-Русе е реагирал на още един фалшив сигнал за запалване. Обаждането е било за пожар в суха трева и храсти в с. Щръклево. При извършено разузнаване на място пожар или признаци за такъв не са открити. Екипът е пренасочен към друго произшествие, за което се е получил сигнал в 01:41 часа.

Обаждането е било за възникнало горене на ул. "Матей Стойков" в Русе в кораб, рязан за скрап. За гасене са изпратени общо 4 противопожарни автомобила от Първа и Втора РСПБЗН в Русе.

На място е установено, че гори кораб на сух док, който се разглобява за скрап. Изяснено е, че през деня работници са извършвали огневи работи по корпуса на кораба. В близост до произшествието е имало бутилки с газ, които са били преместени.

Не е имало опасност за разпространение на горенето към съседни обекти. Огнеборците са гасили пожара до 04:30 часа тази сутрин. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари