Горя хотел в стария център на Букурещ

0
Инцидентът стана близо до историческа сграда, построена от арменец от Русе
Инцидентът стана близо до историческа сграда, построена от арменец от Русе

Инцидентът стана близо до историческа сграда, построена от арменец от Русе

Пожар избухна рано тази сутрин в хотел в центъра в Букурещ. Инцидентът е станал в близост до “Хана на Манук”, който е построен от арменец от Русе през 18-и век и който по време на българското Възраждане бил посещаван от български революционери.

20 души са били евакуирани, няма данни за пострадали.

Сигналът за пожара е подаден на тел. 112 малко преди 07:00 ч. На място са били изпратени осем противопожарни коли, които да предотвратят разрастването на пламъците, тъй като в района има много дървени къщи, съобщават от Департамента за извънредни ситуации, предаде БТА.

Все още не е ясно какво е провокирало пламъците.

Заради инцидента пътната полиция в румънската столица въведе редица мерки за ограничаване на движението и това предизвика огромни задръствания преди началото на работния ден. Полицейското присъствие в центъра на града е засилено и в момента. На ключовите кръстовища има регулировчици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари