Горя борова гора в село Кривня

0
Огнеборците в Русенско реагираха на 13 сигнала за произшествия и инциденти
Огнеборците в Русенско реагираха на 13 сигнала за произшествия и инциденти Снимка: aviales.ru / архив

През почивните дни екипите на РДПБЗН - Русе са реагирали на 13 сигнала за произшествия и инциденти.

На 9 ноември противопожарните екипи са гасили запалвания в сухи треви и храсти в землището на гр. Борово; в района на гробищния парк в с. Могилино; местността „Кривуша“ в гр. Бяла; в землището на с. Ценово. Пожарите са потушени без материални загуби.

В следобедните часове в събота, екип на Първа РСПБЗН е пратен по сигнал за дим в района между кварталите „Средна кула“ и „Долапите“ в Русе, на при обход на място информацията не се е потвърдила.

Вечерта, между 21:30 и 22:55 часа, служители от РСПБЗН-Ветово са пратени в село Тетово за гасене на горящ пластмасов контейнер за отпадъци.

Вчера пожарникарите отново се е наложило да гасят пожар в сухи треви и храсти в с. Ценово, като произшествието се е разпростряло на площ от около 1100 кв.м. и е ликвидирано без щети.
В 13:10 часа в неделя екипи от РСПБЗН-Ветово, Първа РСПБЗН-Русе и сектор СОД-Русе са участвали в гасенето на пожар в борова гора, в землището на  с. Кривня. Пожарът е потушен на площ около 30000 кв.м., като са нанесени щети на гората.

Между 15:00 и 16:50 часа екип от Първа РСПБЗН-Русе е ликвидирал пожар, възникнал в сухи треви и храсти в землището на с.Красен. Запалването е потушено площ около 2000 кв.м., без щети.

По-късно екип на РСПБЗН-Две могили е гасил пожар в сухи треви в землището на с. Бъзовец. Произшествието е ликвидирано без щети на площ от около 1 000 кв.м.

В 18:08 часа в регионалната дирекция на пожарната е постъпил сигнал за инцидент в имот в гр. Ветово. Там са изпратени служители от местната районна служба. Екипът е установил, че е възникнало  запушване на котелно, заради неправилно ползване на отоплителен уред. При инцидента не е имало пострадали хора.

Сигнал за пожар, възникнал в паднала суха листна маса в гр.Русе на ул.“Митрополит Григорий “ е вдигнал на крак екип на Втора РСПБЗН – Русе, вчера за времето от 15:00 часа до 16:50 часа. Произшествието е ликвидирано на площ от около 2 кв.м. без щети.

Тази нощ, за времето от 02:44 до 03:10 часа, служители от Първа РСПБЗН-Русе са гасили пожар, възникнал в отпадъци в метален контейнер, сухи треви и стари гуми около него, на бул. „България“ №158  в Русе. Запалването е потушено на площ от около 50 кв.м. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари