Атакуват огъня над Югово от нови позиции

0
Вече четвърти ден горят големи територии борова гора
Вече четвърти ден горят големи територии борова гора Снимка: Емил Манолов

И днес продължава гасенето на големият пожар над родопското село Югово, където вече четвърти ден горят големи територии борова гора.

През нощта на място са дежурели 5 екипа от пожарните в Пловдив, Асеновград. Димитровград и Чепеларе, както и два екипа с горски служители, съобщи БНТ.

По-малкото от двете огнища вече е почти загасено, за него се грижи командата от Чепеларе и те са заявили че нямат нужда от допълнителна помощ.

Голямото огнище продължава да гори, през нощта пламъците са слезли от билото към дерето, където заради многото суха растителност и падащите по стръмното горящи шишарки, огънят е преодолял просеката, очертана от пожарникарите. Въпреки това няма опасност за населените места в района.

Днес се планира пламъците да се атакуват от нова позиция откъм Нареченски бани, но мястото е изключително трудно достъпно и до там могат да стигнат хората единствено пеша. Очаква се и днес в гасенето да се включат военни както и хеликоптери от авиобаза Крумово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук