Гореща вълна "Клеон" удря Гърция

0
Жегата може да достигне 44 градуса
Жегата може да достигне 44 градуса

Жегата може да достигне 44 градуса

Гърция се готви за настъпващата гореща вълна "Клеон", която се очаква да удари съседната страна утре и през целия уикенд. Властите предупреждават, че жегата може да достигне 44 градуса, съобщи "Та Неа", предаде БГНЕС.

В допълнение към екстремните температури, които ще бъдат регистрирани през следващите три дни, метеорологите предупреждават за огромен риск от възникване и разпространение на пожари, особено в части от островите в Източното Егейско море, Цикладите и Крит.

Според прогнозните данни на Националната обсерватория на Атина днес температурите също ще се повишат, като на места максималните ще надхвърлят 40 градуса по Целзий.

В резултат на това по-голямата част от населението на Гърция ще бъде изложено на екстремни горещини.

Очаква се около 8,2 милиона души да изпитат температури над 37 градуса, а температури от 39 градуса ще засегнат 620 хиляди души.

Очакваните високи температури в северната част на страната са 38 до 39 градуса, а в Централна Македония и вътрешността на Епир - 40 до 41 градуса.

В останалата част на континента се очакват 40 до 41, във вътрешността на Централна Гърция 41 до 42, а в Тесалия 43 до 44 градуса.

В островите на Гърция могат да се очакват температури от 35 до 36 градуса в Йонийските острови, а на островите в източната част на Егейско море, Додеканезите и Крит се очакват температури от 37 до 40 градуса.

Правителството също взе предпазни мерки, като спря работата на всички обществени услуги поради екстремните горещини и позволи на работниците от частния сектор да работят от вкъщи, ако попадат във високорисковите категории за топлинен стрес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари