Голям участък от шведска магистрала рухна

1
Причината е свлачище
Причината е свлачище Снимка: AP

Причината е свлачище

Голям участък от магистрала в Югозападна Швеция рухна снощи. Трима души са леко пострадали и са откарани в болница. Това съобщи шведската полиция, цитирана от Ройтерс и БТА.

Свлачището причини щети на магистралата, свързваща втория по големина шведски град Гьотеборг и норвежката столица Осло, в района на малкия град Стенунгсунд, разположен на около 50 км от Гьотеборг на западното шведско крайбрежие.

"Най-пострадалите части в района на свлачището са с размери 150 на 100 метра. Общо свлеклите се земни маси са засегнали район с площ 700 на 200 метра", уточни Гьотеборската спасителна служба.

При свлачището са пострадали около десет автомобила, гориста местност и делови район с бензиностанция, а също и заведение за бързо хранене, допълни тя.

Пожарникари и хеликоптери са помогнали на неуточнен брой хора да напуснат автомобилите си, оказали се в зоната на свлачището.

Няколко леки коли и камион са пропаднали в дупки и пукнатини, причинени от свличането на земните маси, съобщи шведската агенция ТТ.

Говорител на аварийно-спасителните служби заяви пред местната обществена телевизия, че всички хора, оказали се блокирани в автомобилите си, са били извадени от тях.

Полицията съобщи на сайта си, че е започнато разследване, което ще установява дали свлачището не е причинен от дейности на намираща се наделеч строителна площадка.

"Засега не е ясно дали има причинно-следствена връзка между взривни или други дейности на строителната площадка и свлачището", заявиха органите на реда.

Аварийно-спасителните служби посочиха, че специално обучени служители и следови кучета ще претърсят района и добавиха, че не са изключени и нови свлачища.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари