Голям интерес към връщане на полетите Русе - София

22
Ако полетите се възстановят, ще бъде пусната обслужваща автобусна линия Русе – Щръклево
Ако полетите се възстановят, ще бъде пусната обслужваща автобусна линия Русе – Щръклево

Над 7000 души само за около десетина дни са попълнили анкетата за проучване на нагласите на гражданите и бизнеса за връщане на полетите Русе – София, съобщиха от общината в крайдунавския град.

Намерението да се възобнови спряната преди три десетилетия редовна вътрешна авиолиния бе посрещнато с голям интерес от жителите на региона, мнозина от които си спомнят колко удобно е да се стигне до столицата за половин час. Компанията „Гъливеър“ официално заяви намерението си, че има интерес към рестартирането на линията Русе – София.

През миналата седмица кметът Пенчо Милков се срещна с ръководителя на Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна агенция“ Христо Щерионов, за да се обсъди програмата по възстановяване на полетите. Очаква се експертна комисия от Министерството на транспорта, която да огледа летището, да извърши замервания и да даде препоръки.

Летището се намира на 15 км от Русе и е в близост до с. Щръклево. Създадено е като военно летище, но след построяването на пътнически терминал е използвано и за граждански полети до 1991 г. През 2015 г. става 100 процента собственост на Община Русе. Сградата е добре запазена, но е необходимо да се направи ремонт на покрива и тоалетните, което ще стане със средства от местния бюджет.

Ако полетите се възстановят, ще бъде пусната обслужваща автобусна линия Русе – Щръклево.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари