Голям дефект в новия iPhone 8

0
Apple е започнала вътрешно разследване след оплаквания на клиенти
Apple е започнала вътрешно разследване след оплаквания на клиенти

Apple е започнала вътрешно разследване сред няколко оплаквания в интернет, че батериите на новия iPhone 8 Plus се подуват и дори разцепват корпуса на телефона след няколко презареждания, съобщава BBC, цитиран от Фокус.

Само през последната седмица има шест подобни оплаквания, при които батерията е увредила телефона.

Проверката на Apple цели да открие дали става дума за изолирани случаи или по-сериозен дефект. Оплаквания има от потребители в Тайван, Япония, Китай, Канада, Гърция и Хонконг.

Макар Apple да не коментира повече темата преди края на проверката, според онлайн изданието MacRumors бройката оплаквания подсказва, че става дума за нормален брой дефектни устройства на фона на общия брой произведени бройки. Според Сам Джафе от анализторската компания Cairn Energy Research Advisors батериите се подуват, когато наближат края на живота си.

Това означава, че може да става дума за грешка при производството, което би се отразило на сравнително малък брой устройства. Според него Apple може лесно да намери проблемната поточна линия и да я спре за поправка без това да повлияе сериозно на производството. Малко вероятно е Apple да обяви какъв е проблемът, освен ако не е наистина сериозен подобно на Galaxy Note 7 на Samsung миналата година. За сега обаче не изглежда, че iPhone 8 Plus страда от чак толкова масов проблем.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари