Golf "двойка" ускорява от 0 до 300 км/ч за 6.81 секунди

1
Под предния капак на "голфетката" работи четирицилиндров 16-клапанов двигател ABF с огромен турбокомпресор от Extreme Tuners
Под предния капак на "голфетката" работи четирицилиндров 16-клапанов двигател ABF с огромен турбокомпресор от Extreme Tuners

Екстремистите от малкото германско тунинг ателие Boba Motoring продължават да доразвиват своя Volkswagen Golf II, който с право се смята за най-бързия представител на модела, създаван някога.

Този път немците показват ускорението на чудовищната "двойка" от първо лице, уточнявайки изрично, че видеото не е манипулирано по никакъв начин.

Под предния капак на "голфетката" работи четирицилиндров 16-клапанов двигател ABF с огромен турбокомпресор от Extreme Tuners. Мощността от над 1 200 к.с. се предава към четирите колела от подсилена трансмисия DQ250 с два съединителя, пише Факти.бг.

Благодарение на модификациите тежащият 1 160 кг Golf ускорява от 0 до 100 км/ч за 1.66 сек., до 200 - за 4.40, а до 300 - за 6.81 секунди. Максималната скорост надхвърля 340 км/ч. За изминаването на класическата дистанция от четвърт миля (402 метра) са достатъчни 8.26 сек., като скоростта на финала е 274.3 км/ч.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари