Големите банки искат да унищожат Bitcoin

0
Заплахата на “народната валута” става реална
Заплахата на “народната валута” става реална

Големите банки искат да унищожат Bitcoin, преди той да унищожи тях

Изглежда, че разговорът за “народната валута” започна да достига до ушите на онези, които поддържат монопола на парите-банки и правителства, пише CoinsVision.

Неотдавнашните отрицателни изявления на големите банки и правителствените мерки срещу цифровите валути и международните организации за суровини могат да се разглеждат като противоречия на тези институции за нарастващата популярност на Bitcoin.

Bitcoin винаги е имал потенциала да бъде нова валута без контрол от банките и правителствата, но тъй като адаптацията се е разпространила, заплахата става реална.

Ограничаване на потенциала му

Не бива да се изненадвате, че банки като JP Morgan говорят за Bitcoin с негативизъм и твърдят, че цифровата валута е “измама”. Същото важи и за правителствата. Децентрализираната валута отнема огромно количество сила от ръцете на правителствата. Данъците и регулациите на парите са мощен инструмент за правителствата.

Загрижеността за традиционното

С успешната дигитална валута големите правителства ще загубят приходите от бизнеса- ползите от печатането на пари и ще загубят способността си да контролират икономиката. За банковия сектор загубата на способността да се борави с пари между централните банки и икономиката е в основата на банковия бизнес.

Безпочвени страхове?

Тези страхове може би са малко по-силни, въпреки че Bitcoin се стреми да изпревари традиционната парична икономика.

Апостолос Питтас е заместник-професор по икономиката в LIU Post и заяви:

“Цифровата валута, каквато е Bitcoin, спомага за изглаждането на процеса на кредитирането. Спомнете си какво се случи през 2007-2008г. по времето на финансовата криза. Кредитът изчезна, след това банките отпускат заеми, а пазарът замръзна. С дигиталните валути като Bitcoin кредитите са децентрализирани и в резултат на това кредитирането може да продължи. “

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари