Глория озари празника на Две могили

5

Две могили отбелязаха 50 години от обявяването си за град.

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев беше сред официалните гости на тържествата, посветени на 50-та годишнина от обвяването на Две могили за град.

Той удостои кметът Божидар Борисов със знака на областния управител по случай навършването на половинвековния юбилей на града, както и за цялостния му принос в развитието на общината. Също така заместник областният управител подари икона на Света Богородица, като пожела тя да закриля всички жители на града и да ги дарява със здраве, сила, мъдрост и благоденствие.

„Тази икона е за гражданите на Две могили! Нека тя бъде осветена в тукашната църква и бъди поставена в кметството, така че всички вие да я виждате! Честит празник!“ добави още Колев.

От своя страна кметът на общината Божидар Борисов изказа благодарност на ръководството на Областна администрация Русе за отличното взаимодействие и работа във всяко едно направление.

Празничната програма включваше изпълнения на солистите от Детско вокално студио „Кейси“ Росина Неделчева и Дуйгу Даудова, както и на танцьорите от танцова формация „Фламинго“ при местния център за работа с деца.

Кулминацията на празника беше концертът на Глория

Кулминацията на празника беше концертът на популярната българска певица Глория, която е почетен гражданин на Две могили и всъщност е родом от там. По-късно на сцената към „Примата на българския фолк“ се присъедини и дъщеря й Симона Загорова.

Тържествата приключиха с кръшни хора под звучите на народна музика и красива празнична заря.

Сред официалните гости бяха още народният представител от 19-ти МИР Светлана Ангелова, кметове на общини от региона, директорът на дирекция „Екология и транспорт“ в Община Русе Георги Игнатов, който връчи поздравителен адрес от името на кмета Пламен Стоилов, както и районният мюфтия Юджел Хайредин.

Припомняме, че ден преди това на тържествена сесия на Общинския съвет беше представен юбилеен доклад от страна на кмета, в който се прави кратка ретроспекция на развитието на населеното място. Тогава бяха връчени и почетни плакети за особени заслуги на Енчо Стоянов и Петър Петров, а с почетни грамоти бяха отличени 70 изтъкнати просветни, културни и спортни дейци от Две могили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари