Глобиха русенец с 1000 лева за преследване на бившата съпруга

0
Районният съд в Русе наложи на И. глоба от 1000 лева за нарушение на заповедта за незабавна защита
Районният съд в Русе наложи на И. глоба от 1000 лева за нарушение на заповедта за незабавна защита

1000 лева глоба за нарушено съдебно разпореждане и преследване на бившата съпруга ще заплати русенец, реши Районният съд в дунавския град.

След като през март 2015 двамата с жена си сключили граждански брак, мъжът упражнявал физическо и психическо насилие спрямо дамата. Той бил груб и често й нанасял побои. Това накарало съпругата да го напусне и да подаде молба до Русенския Районен съд за защита от домашно насилие, предаде 24 часа.

Магистратите издали на жената заповед за незабавна защита, за нея и малолетното й дете. На съпруга било забранено да приближава до тях, до жилището в което живеят, детска градина, която детето посещава, както и местата им за социални контакти и отдих. На 10 ноември обаче мъжът отишъл на адреса посочен в заповедта, където бившата му живеела с малолетното си дете и родителите си.

Вратата на жилищния вход била заключена и той започнал да натиска продължително звънеца на таблото пред входа, за да му отворят. След като той продължил да настоява, съпругата сигнализирала органите на МВР.

На место пристигнали полицейски служители при Второ РУ при ОД МВР – Русе, които съставили на мъжа предупредителен протокол по реда на ЗМВР, който той подписал без възражения, след което си тръгнал. Районният съд в Русе наложи на И. глоба от 1000 лева за нарушение на заповедта за незабавна защита.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари