Задържаха мъж, пребил жена в София

0
Жената е бита с крака и ръце
Жената е бита с крака и ръце

Обвиняемият е бивш служител от системата на МВР. Пострадалата е от Украйна и е с предоставен бежански статут

По искане на Софийска районна прокуратура, Софийски районен съд задържа под стража 47-годишен мъж, нанесъл телесна повреда на жена в условията на домашно насилие.

О.Г. е привлечен към наказателна отговорност за това, че за времето от късно вечерта на 08.01.2023 г. срещу 09.01.2023 г. до около 21:00 ч. на 10.01.2023 г. в жилище в ж.к. „Хаджи Димитър“ в гр. София, обвиняемият О.Г. нанесъл множество удари с ръце и крака в областта на главата и тялото на К.С., в следствие на което ѝ причинил лека телесна повреда, съобщиха от държавното обвинение.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.131, ал. 1, т. 5а вр. чл. 130, ал.1 от НК.О.Г. беше задържан за срок до 72 часа.

Днес, 14.01.2023 г., съдът се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че обвиняемият може да извърши друго престъпление и постанови най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“ спрямо него.

Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Случката е от столичния квартал "Хаджи Димитър" и е регистрирана от органите на реда късно вечерта на 8 януари срещу 9 януари т.г. Според свидетелски показания, от апартамента на обвиняемия, където той живее под наем, са се чували крясъци и викове за помощ, заради които домоуправителят на блока е извикал полиция.

В рамките на заседанието стана известно, че обвиняемият е бивш служител от системата на МВР, както и че пострадалата е от Украйна и е с предоставен бежански статут.

Според информацията на прокуратурата през 2021 г. срещу обвиняемия е водено идентично производство.

Днешното съдебно заседание се проведе при открити врата, но с изричаното желание на обвиняемия да не бъде сниман от представители на медиите.

Защитата оспори искането на държавното обвинение, оспори данните двамата да са били във фактическо съжителство и поиска налагане на по-лека мярка.

Ако обвиняемият бъде признат от съда за виновен, за това обвинение се предвижда наказание "лишаване от свобода".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари