Глобиха EVN за дискриминация на независими търговци

0
„Електроразпределение Юг“ ЕАД е глобено с 1 896 210 лева
„Електроразпределение Юг“ ЕАД е глобено с 1 896 210 лева Снимка: БГНЕС / Архив

Комисията за защита на конкуренцията наложи санкции на разпределителните и снабдителните предприятия от икономическата група на ЕВН за извършени нарушения на Закона за защита на конкуренцията

Комисията е установила, че те прилагат обща стратегия и практики, с които дискриминират независимите търговци извън съответните групи и ограничават търговията с електрическа енергия по свободно договорени цени, информира БНР. 

„Електроразпределение Юг“ ЕАД е глобено с 1 896 210 лева. Нарушението се изразява в обмен на информация между предприятия от групата на ЕВН за клиенти, които преминават към доставка по свободно договорени цени. Комисията е установила, че дружеството е възпрепятствало и процеса на първоначална смяна на крайния снабдител с доставчик по свободно договорени цени.

За същите нарушения глоба от 1 902 995 лева е наложена и на „ЕВН България Електроснабдяване“.

Делото срещу компанията е от 2017 година и е потвърдено от ВАС днес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари