Глобалното затопляне вече е променило животни и растения на всеки континент

0
Доклад на Световния фонд за дивата природа WWF
Доклад на Световния фонд за дивата природа WWF

Доклад на Световния фонд за дивата природа WWF

Глобалното затопляне вече е променило животни и растения на всеки континент. Това разкрива доклад на Световния фонд за дивата природа (WWF), цитиран от ДПА.

Според документа, екстремни метеорологични явления като горещи вълни, суши и наводнения оказват влияние върху естествения свят, който изпитва големи трудности да се адаптира към повишаващите се температури.

"Климатичната криза не е феномен от далечното бъдеще", заяви Кристоф Хайнрих от Световния фонд за дивата природа.

"Тя пристигна в нашето настояще - и е на прага ни. Колкото по-горещо става, толкова по-голям ще бъде натискът", допълва той.

Докладът разглежда влиянието на климатичната криза върху 13 подбрани животински и растителни вида. Сред тях са произхождащи от Европа кукувица, земна пчела и вид люляк.

В специален раздел, базиран на доклад на Междуправителствената експертна група на ООН за климатичните промени, Световният фонд за дивата природа показва ефектите от глобалното затопляне с 1,5 и 2 градуса по Целзий.

Според него при затопляне с 1,5 градуса, 8 процента от растенията ще загубят повече от половината от ареалите си, а при затопляне с 2 градуса, цифрата скача на 16 процента. За гръбначните съответните данни са 4% и 8%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Грета Тунберг
    Глупости на търкалета!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари